Saps quin dia és avui?...

Comments: (0)

Joyeux Anniversaire Asterix i Obelix

Comments: (0)

Avui 29 d'octubre, Asterix i Obelix celebren el seu 50 aniversari des de la seva primera publicació.

550 aniversari de la mort d'Ausiàs March

Comments: (0)

L'any 2009 es compleix el 550 aniversari de la mort del cavaller valencià Ausiàs March (1400-1459). Es tracta del poeta més emblemàtic de les lletres catalanovalencianes medievals. A la web de la biblioteca Cervantes trobaràs la seva biografia i obra.


XV Saló del Manga a Barcelona

Comments: (0)


Del 29 d'octubre a l'1 de novembre se celebra a l'Hospitalet de LLobregat el XV Saló del Manga.

Coleccions digitalitzades de la Biblioteca de Catalunya

Comments: (0)

Clicant a la imatge teniu accés a les coleccions digitalitzades de la Biblioteca de Catalunya. Entre d'altres podreu trobar manuscrits (Homilies d'Organyà,...), materials gràfics, cartells,....

Dia de la biblioteca

Comments: (0)

Avui dia 24 d'octubre es celebra el dia de la biblioteca

Docuciencia: Documentals cièntifics a l'abast de tothom

Comments: (0)

A docuciencia podem trobar molts docmentals cièntific. Podem trobar des de la serie Cosmos de Carl Sagan, a "Planeta Terra"..

Versals. Guies interactives de lectura per al Batxillerat

Comments: (0)

El projecte "VersalS" té com a objectiu difondre i ajudar a llegir i entendre textos literaris fonamentals de la literatura catalana.

El gust per la lectura

Comments: (0)

Agora

Comments: (1)

Alexandria, finals del s.IV inicis del s. V dC. Hipàtia, filla d'un matemàtic i cap del museu d'Alexandria, és un dels pocs noms femenins que ha passat a la història com a astrònoma, matemàtica i filòsofa neoplatònica.


El cristianisme emergent d'aquell període la considerava un símbol del paganisme i per tant de les idees del passat que calia arraconar. Tot i així, se sap que entre els seus alumnes hi havia seguidors de la nova religió.

Influències polítiques i religioses provocaren que un grup de fanàtics cristians l'assassinés i tractés el seu cos d'una manera despiatada.

Aquest és breument el tema que tracta la nova pel·licula de Alejandro Amenàbar: Agora

La mar de llibres per endisar-se en el món àrab

Comments: (0)


A través d'aquestes pàgines us convidem a emprendre un viatge cap al món àrab, entès en tota la seva diversitat, riquesa i complexitat ètnica, lingüística, religiosa i cultural.

Llegir constitueix una de les millors maneres de conèixer la realitat que ens resulta aliena, i convertir-la en una realitat compartida.

És per aquest motiu que l'Institut Europeu de la Mediterrània i Casa Árabe han volgut reunir en aquest volum La mar de llibres per endinsar-se en el món àrab una mostra significativa de les publicacions de diversos gèneres (assaig, literatura, llengua, viatges, gastronomia...) que a dia d'avui tenim a l'abst, a biblioteques i llibreries.
Related Posts with Thumbnails