40 anys de docència!!!

Aquest curs l’Institut Baix Penedès està de celebració!. Fa 40 anys! O millor dit: fa 40 cursos que imparteix docència amb vocació d’arribar a tothom.
Molts varen ser els esforços d’aquells que lluitaren per a que es poguessin cursar estudis superiors a la comarca del Baix Penedès. Fins a aquell moment calia desplaçar-se a Tarragona o a les escoles privades de Vilafranca i Vilanova.
En aquests 40 anys han canviat moltes coses: l’edifici, la llunyania del nucli urbà, l’edat dels alumnes, els recursos, el nombre de professors,… fins i tot el nom inicial ha estat canviat!. No han canviat però les ganes de treballar i tirar endavant el centre, no han canviat els tics dels alumnes adolescents, i fins i tot algun professor ja present en aquells inicis tampoc ha canviat.
Estem contents d’on estem i tenim nous projectes per a on volem arribar. Creiem però, que l’autosuperació ha d’estar sempre present en les nostres ambicions. Per això, un curs més, sabem que comptem amb les famílies i les institucions per a assolir aquests nous reptes.
Aquest nou curs ha de ser la plataforma per a la projecció del nostre institut. Hem de donar a conèixer el nostre fet diferencial. Som l’únic centre de tota la comarca que oferta totes les modalitats de batxillerat; som escola verda i disposem d’un comitè ambiental molt potent; prioritzem l’estudi de les segones llengües estrangeres i la pràctica de l’esport. Un tant per cent molt elevat dels alumnes es graduen en secundària, i notables són els resultats en les proves de les PAU.
Serà un curs especial, per a molts el seu primer curs a l’institut amb noves aules, nous amics i professors nous. Serà un curs on la celebració d’aquest aniversari ha d’estar sempre present. Serà un curs per a recordar!
Related Posts with Thumbnails