"Lo que esconde tu nombre" Premi Nadal 2010

Lo que esconde tu nombre és una novel·la narrada a dues veus en primera persona, que es van alternant equilibradament: les de Sandra i Julián. Ella, una jove punk que s'ha quedat sense feina, està embarassada d'un home que no li convenç. Sa germana li deixa una casa a la costa de Llevant perquè reordeni la seva vida amb calma. Ell és un jubilat octogeneri i vidu, acabat d'arribar d'Argentina en resposta a la carta d'un vell amic, ignorant que és pòstuma.
L'atzar farà que la Sandra conegui un matrimoni d'ancians noruecs, els entranyables karin i Fredrik Christensen, que d'una forma natural esdevindran una mena d'avis carinyosos que adoptaran la jove a casa seva. Julián, que és un supervivent del camp de concentració de Mauthausen, ha de complir una missió encomanada pel seu amic: "caçar" un matrimoni nazi, precisament els Christensen.
Les circumstàncies obligaran a Sandra a convertir-se en detectiu per al Julián, en una meravellosa complicitat.
Els fils de la trama aniran dibuixant un ambient cada cop més angoixant mentre, paral·lelament, el desig de venjança desperta les ganes de viure de Julián; i Sandra, enmig d'una situació tan perillosa, sortirà de la seva indolència existencial.
"Lo que esconde tu nombre" és un thriller vertiginós que no podem parar de llegir. I molt més que això Clara Sánchez, com declara en diverses entrevistes, troba execrable la impunitat amb la qual tants nazis encara viuen la dolce vita al litoral mediterrani. Encara més: la vellesa fa que aquests assassins semblin persones encatadores als ulls dels seus veïns. la novel·la és doncs una manera de trencar la invisibilitat d'aquests nazis, de criticar la postura d'Espanya, que ha fet la vista grossa amb aquests criminals, fet que dóna al nostre país un dels últims llocs en col·laboració a l'hora de capturar-los o extraditar-los.
"Lo que esconde tu nombre"
Clara Sánchez
Editorial: Destino
Premi Nadal 2010

1 comentari:

Dickinson ha dit...

Com a curiositat sobre "Lo que esconde tu nombre": opalazon.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails